Ketahuilah Kebaikan Air Suam Untuk Kehidupan Seharian Anda.

templete-size-blog

Air suam merupakan pengatur badan semula jadi. Untuk menjadi sihat, kita perlu minum mengikut kuantiti yang diperlukan. Pakar menyatakan bahawa kita perlu meminum 7 hingga 8 gelas air sehari bagi mendorong kita ke arah kehidupan yang sihat. Kesihatan adalah kekayaan, jadi kita perlu menjaga tubuh yang sihat untuk mempunyai gaya hidup yang kaya. Antara kebaikannya

 

10906426_10204804507105583_5530536856042926911_n

KESIHATAN

Membantu mengurangkan berat badan kita kerana ia menggalakkan metabolisma dan memecahkan tisu adipose yang terletak di bawah kulit.

Menyahtoksin badan dimana ia dapat menjaga sistem penghadaman di landasan yang betul. Air suam akan membantu mencernakan makanan dengan lebih cepat dan ini memudahkan bagi proses penghadaman, terutamanya selepas makan.

Meningkatkan peredaran darah & membersihkan sistem saraf dimana ia membakar lemak daripada badan serta mengurangkan risiko salur darah tersumbat.

Mengurangkan semua jenis tekanan yang timbul di tempat kerja, belajar, isu-isu kehidupan, dan lain-lain.

Mencegah kita daripada dihidapi pelbagai penyakit, alahan dan gejala-gejala lain yang timbul daripada perubahan cuaca seperti selesema ,demam dan lain lain.

kulit-sihat

 

KULIT

Untuk mengekalkan kulit yang sihat kerana ia meningkatkan peredaran darah di seluruh badan kita dan memberikankulit yang cerah. Tambahan pula, ia berguna untuk mereka yang mempunyai kulit yang kering.

Menghapuskan gangguan kulit dimana ia menjaga kulit anda bebas daripada jerawat atau ruam.

Membantu dalam menyingkirkan keluar toksin dari badan dan pembaikan sel-sel kulit yang terjejas oleh radikal bebas yang berbahaya.

Membantu menganjalkan kulit seperti bebas kedut dan kelihatan cantik.

rambut-sihat

RAMBUT

Menggalakkan pertumbuhan rambut dimana ia mempercepatkan pertumbuhan untuk sel-sel rambut anda.

Mendapatkan kelembutan semulajadi untuk rambut dan kekal sihat.

 

Credit to : Zaty Yazid

Kembali ke Atas