10 Gambar Tempat Menarik Dari Jepun Ini Buat Kami Mahu Bercuti Sekarang Juga

The Hiroshima Peace Memorial PARK

The Hiroshima Peace Memorial adalah satu penghormatan untuk memperingati kejadian bom atom yang digugurkan di Hiroshima pada 6 Ogos 1945.

horoshima1

Jigokudani Monkey Park

Taman Monyet Jigokudani merupakan kawasan air panas yang terkenal berhampiran Nagano. Kolam air panas ini selalu dikunjungi monyet disekitar kawasan hutan dan pengunungan salji berhampiran untuk datang dan berendam.

jepun1

Himeji Castle

Istana ini di bina pada tahun 1333, berlokasi di puncak bukit Himeji di wilayah Hyogo Jepun. Istana ini dianggap sebagai contoh terbaik seni bina istana Jepun.

jepun2

Bandar Tokyo

Antara bandar yang mempunyai banyak tempat-tempat dan aktiviti di jepun. Seperti Menara Tokyo, Disneyland, dan banyak lagi.

jepun3

Mount Fuji

Antara gunung tertinggi di Jepun. Gunung ini merupakan simbol masyarakat jepun dan tempat yang hampir setiap hari dilawat oleh pelancong di serata tempat samada untuk melancong atau mendaki.

jepun4

Shinjuku Gyoen National Garden

Merupakan taman yang besar dan terkenal di Shinjuku dan Shibuya, Tokyo, Jepun. Taman ini sangat cantik lagi-lagi pada musim bunga sakura.

jepun5

Tokyo National Museum

Muzium ini dibina pada tahun 1872 dan merupakan muzium yang tertua di Jepun. Terdapat pelbagai hasil seni dan barang antik pada zaman dahulu di muzium ini.

jepun6

Meiji Shrine

Dibina pada tahun 1920 untuk menghargai jasa Maharaja Meiji abad ke-19. Antara kuil yang paling terkenal di Tokyo dengan seni bina yang sederhana, Mempunyai tarikan tersendiri hasil sejarahnya.

jepun7

Golden Pavilion

Merupakan tarikan pelancong yang paling popular di Jepun dan Kyoto.

templete-size-blog

Lake Ashi

Sebuah tasik yang indah di kawasan Hakone di Wilayah Kanagawa. Tasik ini terkenal dengan pemandangan menghadap Gunung Fuji. Tedapat kolam air panas dan beberapa bot santai dan feri merentasi tasik.

jepun8

 

Credit to: Tourism in Japan/wikipedia

 

 

 

 

 

Kembali ke Atas