Ajar Anak Anda Berbahasa Inggeris

Ajar Anak Anda Berbahasa Inggeris

Bahasa inggeris merupakan bahasa antarabangsa yang digunakan sebagai bahasa untuk berkomunikasi. Untuk mempelajari bahasa inggeris tidaklah begitu sukar dan anda boleh mulakan mengajar anak-anak anda untuk menguasai bahasa ini. Anda boleh cuba beberapa teknik ini untuk menarik anak anda mempelajari bahasa inggeris dengan lebih berkesan.

• Berkomunikasilah dalam bahasa inggeris ketika bersama anak-anak dengan perbualan yang mudah seperti menggunakan bahasa inggeris untuk mengajak mereka makan.
• Gunakan muzik untuk mengajar mereka berbahasa inggeris seperti anda menggunakan lagu cerita kegemaran mereka sebagai medium untuk mereka menggunakan bahasa ini.

• Menonton bersama mereka cerita kartun dalam bahasa inggeris dan galakkan mereka untuk bertanya sesuatu yang mereka tidak faham sepanjang mereka menonton kartun dengan anda.

• Bacakan buku berbahasa inggeris buat anak-anak anda dan pastikan buku tersebut mempunyai banyak gambar-gambar untuk mereka memahami cerita tersebut.


• Bawalah mereka ke kelas bahasa inggeris di hujung minggu untuk memperkasakan bahasa dan di samping menambahkan lagi kosa kata.

 

Kategori: Gaya Hidup
Kongsikan artikel ini di sosial media:
Kembali ke Atas