Hilang 1kg dalam masa 1 minggu. Elakkan minum minuman ini!

Masih ramai lagi yang tertanya-tanya, bagaimana cara yang sebenar dan selamat untuk mengurangkan berat badan? Adakah dengan ‘strict diet’ atau bersenam setiap masa?

diet

 

 

Tahukah anda bahawa cara yang paling mudah untuk mengurangkan berat badan anda adalah dengan mengelakkan daripada mengambil minuman bergula dan menambahkan  pengambilan air putih atau lebih dikenali sebagai air masak. Dengan cara ini juga dapat mengelakkan anda daripada hidrasi! (kerana Malaysia beriklimkan khatulistiwa dan sentiasa berada di suhu yang tinggi!)

Woman Drinking Glass of Water --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Bukan itu sahaja, anda juga haruslah mengawal pemakanan anda. Elakkan daripada mengambil makanan yang mengandungi banyak gula atau memakan coklat dengan kerapnya. Selain daripada itu, elakkan juga daripada mengambil makanan ringan atau jajan dengan kerap. Ianya bahaya untuk kesihatan anda! Cuba anda gantikan minuman bergula anda dengan air putih selama sebulan.  Lihat hasilnya sendiri. Anda akan hilang berat badan anda dengan sendirinya tanpa perlu berdiet ekstrem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diet

Berdiet ekstrem tidak akan menjanjikan anda dapat mengurangkan berat badan dengan serta merta. Sebaliknya, cara atau kaedah pemakanan yang betul yang akan dapat membantu mengurangkan berat badan anda. Cuba sendiri dan lihat hasilnya!

diet

InsyaAllah dengan cara ini anda dapat mengurangkan berat badan anda dan anda tidak perlu lagi menyeksa diri anda untuk berdiet ekstrem! Amalkan gaya hidup yang sihat hari ini.

Kembali ke Atas