Perbezaan Simpanan Shariah dan Konvensional KWSP

Umum sediamaklum, Pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah memperkenalkan satu konsep simpanan terbaru iaitu berkonsepkan Simpanan Shariah mulai 1 Januari 2017 buat pencarum di KWSP.

Simpanan-Shariah-Dan-Konvensional-KWSP

 

 

 

 

 

 

 

Sesi pendaftaran Simpanan Shariah telah dibuka mulai 8 Ogos 2016 sehingga dana berjumlah RM 300 bilion habis diperuntukkan. Ia merupakan satu pilihan buat semua pencarum KWSP untuk beralih dari Simpanan Konvensional yang diguna pakai pada masakini.

Tanpa perlu membuang masa, apa kata kita terjah Perbezaan Simpanan Shariah Dan Konvensional KWSP yang dikongsikan oleh Media Sensasi di bawah ini khas buat pembacaan para pengunjung setia blog ini.

Apakah perbezaan Simpanan Shariah Dan Simpanan Konvensional KWSP

Di bawah ini, penulis kongsikan beberapa maklumat penting mengenai perbandingan Simpanan Shariah Dan Konvensional KWSP seperti :

simpanan shariah dan konvesional

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simpanan Shariah merupakan satu cara yang diguna pakai oleh pihak KWSP untuk membolehkan pencarum KWSP memilih untuk akaunnya diuruskan berdasarkan prinsip Syariah.

P/S : Penulis berharap dengan perkongsian entri ini dapat memberi panduan kepada ahli KWSP untuk bertukar ke Simpanan Shariah yang sedang hangat diperkatakan.

Kembali ke Atas