Tak Perlu Lagi Beli Baju Nursing Friendly. Pengakuan Seorang Ibu Yang BF Anak Selama 10 Tahun Tanpa Henti

Saya Ibu kepada 4 orang anak.

Semuanya rapat-rapat, malah nak dimudahkan cerita, saya menyusukan anak tanpa henti hampir 10 tahun lamanya. Mengandung, bersalin, BF anak, cukup 1 tahun setengah, saya hamil lagi. Alhamdulillah. begitulah rezeki saya.

Saya tahu betapa krititalnya saat mahu menyusukan bayi yang masih kecil terutama ketika kita keluar berjalan dan menghadiri majlis kenduri kahwin atau jemputan.

baby-tak-cukup-susu

Gambar Ihsan : Google

Banyak baju saya dari zaman sebelum berkahwin sehingga anak sulung lahir yang tidak lagi sesuai di pakai. Bila mahu keluar rumah, saya perlu memilih baju jenis berbutang agar senang menyusukan anak. Walaupun ada banyak baju nursing friendly jenis berzip di pasaran, ianya agak sukar sebab si kecil memang tak sabar dan zip pula adakalanya tersangkut-sangkut di tudung.

Sekarang memang senang bila ada nursing INNER seperti ini. Semua baju yang sudah lama tak pakai boleh dipakai, inner menyusu ini mempunyai bukaan di hadapan dada. SELAK sahaja lapik luar dan ada bukaan di bahagian dalam untuk terus menyusukan anak.

longsleeve-biru-nursing-inner-web-1-650x975

Bukan sahaja senang digunakan malah ianya membantu melindungi bahagian perut dan belakang ketika BF anak. Rasa lebih SELAMAT dan terjaga aurat.

Masa dalam pantang juga sesuai pakai, maklum sahaja lepas bersalin, minggu-minggu pertama perut masih menggeleber. Inner ni banyak bantu cover perut, dan laju je saya boleh menyusukan anak meskipun di rumah, kalau pakai Tshirt biasa, segan juga dengan ayah dan adik lelaki bila terselak nampak perut kan…haha

Tshirt menyusu yang macam ni saya memang selalu pakai dengan cardigan atau jaket bila travel. Cardigan jadi ala-ala nursing cover.

inner maternity and nursing

Inner untuk maternity and nursing

Memang senang. Lagipun mak-mak generasi sekarang memang suka jalan-jalan,kadang-kadang keluar makan, pergi ke taman untuk riadah petang, dan tengok sajalah berapa ramai yang suka travel ke luar negara.

Baju nursing friendly?? sekarang saya dah tak kisah sebab inner menyusu dah ada. Lebih jimat semua baju boleh dipakai sekarang.

LIKE Pamapedia DI SINI 

Kembali ke Atas