Tips Sihat Menambah Susu Badan Dengan Pantas

tambah-susu-badan-1

Minum sekurang-kurangnya  6 gelas air suam sehari.

tambah-susu-badan-11

Dapatkan nasihat doktor anda tentang menggunakan makanan tambahan seperti herba dan buah-buahan untuk meningkatkan susu ibu. Antaranya ialah  raspberry merah, lobak putih, halba, ikan yu putih, ikan haruan dan banyak lagi.

Ikan Yu Putih boleh tambah susu ??  Ye ikan yu putih boleh menambah susu badan selain itu juga memberi tenaga dan membantu menyembuhkan luka dalaman dan luaran dan beberapa kajian saintifik turut mendapati perkara itu benar.

tambah-susu-badan-2

Menambah penyususan dengan mengepam. Ia membolehkan anda menyimpan susu apabila si manja anda tidak memerlukannya, membolehkan anda mengumpul dan menyimpan lebih banyak susu dan merangsang penghasilan lebih banyak susu ibu.

Hadkan penggunaan puting dan botol semasa sedang bercuti bersalin.

tambah-susu-badan-22

Berehat. tekanan boleh menjejaskan keupayaan anda untuk menghasilkan susu. Si ibu boleh cuba untuk berehat sebelum mengepam seperti baring sekejap.

Kerap menyusu badan. Semakin kerap penyusuan badan semakin banyak susu dihasilkan.

tambah-susu-badan-3

syorkan bayi anda menyusu dengan kedua-dua belah payudara untuk membiarkan badan anda tahu untuk membuat lebih banyak susu ibu.

Ambil cuti untuk menyusu untuk sehari atau dua hari. Anda boleh bawa bayi anda tidur sekali dengan anda.

Amalan undressing untuk bayi anda untuk merangsang pada kulit ke kulit semasa penyusuan. Undressing bayi anda ketika menyusu boleh menghasilkan banyak susu.

 

 

 

Mommies ada idea lagi nak tambahkan ? Jom sertai kami !!

Kongsikan Idea Mommies untuk manfaat bersama.

 

 

Nukilan Oleh : Zaty Yazid

 

Kembali ke Atas