5 Sebab Kukuh Anda Kena Nikmati Coklat Jenama PATCHI Sekarang

5 Sebab Kukuh Anda Kena Nikmati Coklat Jenama PATCHI Sekarang

Jenama coklat Patchi bukan lagi asing di kalangan penggemar coklat premium. Kemewahan rasa coklat yang dibawa masuk ke pasaran Malaysia pada tahun 2003 ini mencetuskan rasa savouri berkrim yang pasti membuatkan anda ingin menikmatinya berulang kali. Ditambah pula dengan aroma koko yang semerbak dan memikat selera.
Coklat Patchi berasal dari negara jolokan ‘ibu kota perbankan dunia Arab’ iaitu Lebanon. Butik pertama Patchi mula dibuka di Hamra Street di Beirut pada tahun 1974. Apakah istimewanya manisan ini?

(1) Konsep Cenderahati
Tidak seperti coklat biasa, Patchi sejak daripada mula diperkenalkan dengan konsep cenderahati yang menggabungkan pengetahuan pembuatan coklat dan perhiasan pembungkusannya.
Bukan hanya untuk dinikmati pada bila-bila masa, manisan ini juga sering dijadikan cenderahati kerana dibalut dan dihias sempurna di bengkel seni Patchi sebelum dipersembahkan kepada pelanggan untuk pelbagai majlis seperti perkahwinan, kelahiran bayi dan sebagainya

(2) Rangkaian Kilang Coklat di Negara Islam
Berpengalaman selama 43 tahun dalam penghasilan coklat, jenama Patchi kini mempunyai rangkaian kilang coklat di sebahagian besar negara Islam antaranya Lebanon, Arab Saudi, Syria, Mesir dan UAE.

(3) Bahan-Bahan Premium


Demi mengekalkan status mewah Patchi, hanya bahan-bahan premium digunakan untuk pembuatannya yang berasal dari segenap pelosok negara.
Selain ditapis halus, ia turut menggunakan mass cocoa berkualiti tinggi yang diimport dari Sepanyol dan Mentega Koko dari Belanda, kemudian diadun dengan susu dari Amerika Syarikat dan Republik Czech serta campuran gula halus dari Jerman.

(4) Mempunyai Pensijilan Kualiti
Seperti produk-produk berkualiti lain, coklat Patchi juga mendapat pensijilan ISO 220000: 2005 yang merujuk piawaian atas kualiti dan taraf pengeluaran yang sangat tinggi.

(5) Pelbagai Perisa Istimewa
Selain menawarkan servis pembungkusan, dekorasi, persembahan coklat di dalam kotak istimewa seperti di dalam mangkuk kaca, porselin, piring perak dan bekas kristal mengikut kehendak pelanggan, coklat ini juga menawarkan pembuatan coklat tanpa gula.
Coklat PATCHI juga didatangkan dalam puluhan perisa coklat eksklusif yang diperkaya dengan aneka perisa buah-buahan dan kekacang.

Sumber : Nona

Kembali ke Atas